Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu

Posted by on Sie 4, 2017 in Nie tylko budowa |

Orzechy włoskie w diecie kobiety w ciąży

Orzechy włoskie w diecie kobiety w ciąży

Okazuje się, że wartość odżywcza orzechów włoskich jest dla nas bardzo korzystna, szczególnie kiedy jesteśmy w ciąży.

Orzechy włoskie dla kobiet w ciąży

Każdy wie, że zdrowa dieta w ciąży jest bardzo ważna. Ma ona wpływ nie tylko na kobietę, ale też na jej dziecko. Jeśli mama nie będzie jadła zdrowo, dziecko nie będzie mogło rozwijać się prawidłowo. Ważne jest też to, żeby nie przerywać zdrowej diety w momencie, kiedy rodzimy dziecko. Później będziemy karmić malucha piersią, więc bardzo istotne jest to, żeby dalej jeść zdrowo. Świetnym pokarmem dla kobiet w ciąży i karmiących piersią są orzechy włoskie. Wynika to z tego, że znajduje się w nich kwas foliowy, który jest niezbędny do prawidłowego rozwoju płodu. Oprócz tego, jest w nich też witamina E, która ma pozytywny wpływ na skórę oraz witamina B6, która bierze udział w powstawaniu czerwonych krwinek. Jeśli nie mamy ochoty jeść orzechów tak po prostu, zawsze możemy zacząć używać oleju wytłoczonego z orzechów włoskich. Będzie on miał dokładnie takie same zastosowanie, a możemy na nim smażyć lub dodawać na zimno do sałatek.